18 Kasım 2012 Pazar

Dünyanın Sonu

21.12.12..... "Dünyanın Sonu" ... "Mayalar bilmiş..".. "Blawatski de aynı fikirde..." .. " Şirince kurtarıcı"..." Nostradamus da demiş bak dünya yok olacak bu tarihte ha!"  ..bla..bla..bla..
3 Kasım 2012 tarihli yazımızda, gerçekle hurafe arasında süregelen savaşın, önünde sonunda gerçeğin acısız ve kansız zaferi ile yön bulacağına değinmiştik. Var ile yok arasındaki gerçekliği, süregelen doğa sistemi bilmemizi istemiyor olsa gerek ki hiçbir ipucu yok.. vaadler var .. kehanetler var..
Kehanet ne demek?
 Kâhinlik (kehanet), çok eski uygarlıklardan beri var olan bir uzmanlık alanı olup, kısaca, meydana gelecek olayları birtakım yöntemlerle önceden bilmeye çalışma olarak tanımlanır. Eski uygarlıklar içinde kâhinlik çalışmalarına önem vermemiş bir uygarlık hemen hemen yok gibidir.
Böylesine temelsiz, merak uyandırıcı fakat bir o kadar da boş inanışın insanları cezbetmesi; elbette insan aklının bilinmeyene olan merakından kaynaklanmaktadır.
Ey kahinler: Randi'nin dediği gibi:
Bol bol kehanette bulunun ve günün birinde bazılarının doğru çıkacağını ümit edin. Doğru çıkarlarsa bunu gururla ilan edin. Diğerlerini unutun. Çok belirsiz ve anlaşılmaz konuşun ( keto gibi de yapabilirsiniz :)) Kesin ifadeler yanlış olabilir ama "her yere çekilebilecek laflar" tekrar yorumlanır. Olabildiğince " öyle hissediyorum ki..", "gözümün önünde beliren resimde..." diye başlayan cümleler kurun. Sembolizmden yana cömert olun. ( semboller ne kadar merak uyandırıcı olursa kehanetleriniz o kadar ilgi çeker) Metaforik konuşun, hayvan imgeleri, isimler, baş harfler kullanın. "İnananlar" bunu pek çok duruma uyarlayabilir (gerisini onlara bırakın :))**
Sözün  özü dostlar; "Nostradamus, zulümden ve haksızlıktan nefret eden saygın bir hekimdi.Yaşadığı, Fransadaki Katolik Engizisyonunun dikkatini çekmemek için (döneminin trajik olayları ile ilgili) bu konularda muğlak şiirler yazıyordu. Dünyanın geleceğinden habersizdi ve yaygın kanaatin aksine Margaret Thatcher ya da VakVak Amca hakkında söylenecek herhangibir şeyi yoktu"***



Kusura bakmayın kesin inançlı dostlar :)


Alıntılar:
* http://tr.wikipedia.org/wiki/Kehanet
**The Mask Of Nostradamus, James Randi, Prometheus Book, 1990
 ***Sonsuzluğun Kıyıları, Adrian Berry, Tübitak Popüler Bilim Kitapları, 7. Basım, Ocak 2005, s.73

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar